SpellForce was een originele genremix waarin ongeveer evenveel elementen van het RTS als van het RPG genre terug te vinden waren. Het spel kreeg goede reviews maar had enigszins te lijden onder de hoge systeemeisen. Toch had het spel blijkbaar een aardige aanhang, want uitgever JoWood bracht maar liefst twee aanvullingen op de markt. Eind dit jaar staat ons eindelijk de echte opvolger te wachten.

In SpellForce 2 ben je als speler zowel de commander die zijn troepen over het slagveld dirigeert, als de man die aan het front meevecht en ervaring op doet. Je personage kun je volledig naar je hand zetten met de keus uit maar liefst honderd verschillende skills. Je kunt partij kiezen voor drie verschillende facties in het spel, de Alliance of Light, de Hordes of Chaos en de Brotherhood of Darkness, en elk van deze facties biedt je 12 verschillende eenheden om mee ten strijde te trekken. Tevens kun je bij worden gestaan door vijf heldenkarakters, die nog wat extra mogelijkheden bieden. Het meest unieke is wel dat de spelwereld in SpellForce 2 volledig persistent is: één grote, levende wereld die ongeacht waar jij je begeeft, zich verder zal ontwikkelen.

Bewonder hieronder de eerste screenshots van SpellForce 2, die ons doen vermoeden dat dit spel net als zijn voorloper, bepaald geen lichte systeemeisen zal hebben.