Het gaat niet echt goed met het adventuregenre. Zoals we allemaal weten is de huidige markt niet klaar voor dat genre, wat resulteert in het cancellen van bijvoorbeeld Sam & Max 2 en de nieuwe adventuregame van Jane Jensen. Gelukkig zijn er nog enkele lichtpuntjes aan de horizon waar te nemen. Dreamfall is zo'n lichtpuntje, of eigenlijk een grote, vlammende zon, die de adventure-fans weer iets geeft om naar uit te geven.

Dreamfall is namelijk de opvolger van The Longest Journey, de meeslepende adventuregame uit 2000 waarin we samen met April Ryan een lange reis maakten. In Dreamfall zullen we nog steeds met April mogen spelen, al is ze wel wat ouder en heeft ze zichzelf Gothic looks aangemeten. Ook krijgen we nog twee nieuwe karakters waarmee we hetzelfde verhaal vanuit een ander perspectief mogen spelen.

Helaas is Dreamfall geen 'pure' adventure meer en zullen er enkele actie-elementen in het spel verwerkt worden. De makers beloven plechtig dat dit geen springpuzzels zullen zijn en dat de actie-elementen niet echt moeilijk zullen zijn, maar vooral de beleving met de spelwereld zullen verbeteren. Het spel maakt tevens gebruik van een prachtige 3D engine, waarvan je op onderstaande screenshots een voorproefje krijgt. Dreamfall verschijnt, ergens in 2005. De officiële website is hier te bezoeken.