In Europa zal Deltora Quest waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen, maar in Japan klaren de gezichten van menig jeugdig persoon op bij het horen van deze naam. Deltora Quest staat in het Oosten namelijk synoniem voor een manga/anime/novel reeks die heel wat succes kent. Daarom ook heeft Namco Bandia besloten om een gelijknamig spel te ontwikkelen voor de DS.

Deltora Quest zal een 2D-RPG worden waarin de speler met drie verschillende personages op pad mag gaan. Het verhaal gaat van start wanneer er zeven zeldzame edelstenen gestolen worden, waardoor de wereld helemaal naar de vaantjes gaat. Qua vechtsysteem zal het spel gebruik gaan maken van het touchscreen en de stylus.

Het ziet ernaar uit dat Deltora Force geen simpel licentiespel zal worden, Namco Bandai heeft zwaar geschut ingeschakeld om de game te produceren. Voor de kenners, de artwork van het spel zal gemaakt worden door Yocky en het scenario door Kazushige Nojima (Final Fantasy XIII, Kingdom Hearts II, ect.). Tevens zal de muziek door Hitoshi Sakimoto gedaan worden, die we kennen van de muzikale pracht en praal uit Final Fantasy XII. Deltora Force zou in de lente van 2008 in Japan moeten verschijnen, over een mogelijke Europese release is nog niets geweten.