Ubisoft heeft vandaag eindelijk 'Prince of Persia 3' aangekondigd, wat een werktitel is voor de opvolger van Prince of Persia: Warrior Within. Hoewel eerder werd aangekondigd dat het spel een mix zou worden van Warrior Within en zijn voorloper The Sands of Time, blijkt dit nu in ieder geval niet op de door sommigen bekritiseerde grafische stijl te gaan. Ook Prince of Persia 3 kent namelijk een donkere, 'volwassen' setting.

Nieuw is dat je in Prince of Persia 3 niet alleen met de prins zult spelen, maar ook met een tweede, nog geheim personage. Het verhaal begint bij de terugkeer van de prins en zijn geliefde Kaileena in Babylon, dat door een oorlog verwoest is. De prins wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden en gevangen genomen. Gelukkig offert Kaileena zichzelf op om zo de prins te redden, wat echter tot gevolg heeft dat onze prins transformeert in de Dark Prince.

Meer van Prince of Persia 3 zal op de komende E3 te zien zijn. De release vindt plaats aan het eind van het jaar op de gebruikelijke platformen: PC, Xbox, PS2 en GameCube.