Vandaag hebben de eerste screenshots en gameplay informatie rond de DS versie van The Sims 2 zich geopenbaard. Het eerste wat meteen op zal vallen, zijn de volledige 3D graphics. Heel anders dan de simplistische 2D graphics van de DS versie van The Urbz dus. Blijkbaar hebben de mensen bij EA de grafische capaciteiten van de DS al aardig in de vingers, getuige al eerdere vrij goed uitziende screens van GoldenEye: Rogue Agent en NFSU2.

Maar zoals we allemaal natuurlijk weten, hebben de graphics geen prioriteit bij de DS en moeten vooral unieke gameplay mogelijkheden voor de populariteit zorgen. The Sims 2 zal daarom volledig gebruik maken van de touchscreen, de ingebouwde klok en ook de microfoon. Het spel zal een open structuur kennen in plaats van een lineaire missie structuur en met behulp van de touchscreen kun je allerlei activiteiten in het spel uitvoeren waarmee je de spelwereld en de gameplay volledig naar eigen hand kunt zetten.

De wireless mogelijkheden van de DS worden ook ten volle benut. Zo is het mogelijk om in de game je eigen artwork en muziek te creeëren voor in het spel en deze ontwerpen kun je met andere spelers ruilen. Ook kun je draadloos minigames tegen elkaar spelen. Of dit ook online mogelijk zal zijn, is nog niet vastgesteld. Hetzelfde geldt voor een mogelijke interactie tussen de DS en GBA versies van de game, wanneer beide zich in de DS bevinden. Toch ziet men beide als interessante functies die zeker in overweging genomen zullen worden.