Vorig jaar besloot Planet Moon, de ontwikkelaar van Giants en Armed & Dangerous, na de release van deze laatste titel om zich verder alleen nog op handheld spelcomputers te concentreren. Men tekende een contract met uitgever Majesco om drie spellen voor de PSP te ontwikkelen. Infected is daarvan het eerste spel en zoals we van Planet Moon gewend zijn, is het erg uniek en redelijk geschift.

In essentie doet Infected niet veel onder voor de gemiddelde zombieknaller. De straten van New York worden overspoeld door gespuis dat jij uit de weg moet zien te ruimen met een krachtig wapenarsenaal. Met een beetje mazzel kun je meerdere kills aan elkaar krijgen en speciale combo's ontketenen. Het unieke zit hem echter in de multiplayermogelijkheid, waarbij elke speler zijn eigen virus met zich mee draagt. Bij een overwinning zal je virus overgedragen worden naar de PSP van je tegenstander. Deze zal het virus op zijn beurt weer verder verspreiden, vergelijkbaar met een kettingbrief.

Hieronder vind je het eerste officiële ingame screenshot van Infected. Een tweetal andere plaatjes zijn hier te bewonderen. Infected verschijnt later dit jaar.