In de laatste community update van Lionhead Studio’s, laat het bedrijf wat informatie los over zijn nieuwste project Fable 2. Het eerste deel kwam uit voor de Xbox en werd vrij goed ontvangen. Toch was het niet het spel dat ooit door het bedrijf, en voornamelijk door Peter Molyneux, beloofd was. Met Fable 2 gaan ze in de herkansing.

Lionhead werkt nu met meer dan 70 mensen aan het spel en de ontwikkeling gebeurt vrij geheim, waardoor er nog steeds zo weinig over het spel te zeggen. Wat we wel weten is dat het spel ongeveer 500 jaar na zijn voorganger afspeelt, dus de personages en omgevingen zijn volledig veranderd. Lionhead wil nog wel voortbouwen op het verhaal, al zal het een wat meer volwassen toon hebben.

“No, we're not going down the route of GTA (violence-grandeur) but with the current plan some people might be shocked by what we have in stock for Fable 2 players.”

De eerste Fable was vrij onschuldig in zijn doen, maar in Fable 2 kan nog wel eens voor verassingen zorgen. Zo zou de speler regelmatig voor plotwendingen in het verhaal komen te staan. Het spel zal in ieder geval langer zijn dan zijn voorganger, maar hoe het verhaal in elkaar zit is niet bekend. Hopelijk binnenkort meer info.