Onlangs gunde Electronic Arts ons al een blik in de toekomst met twee conceptplaatjes van hoe de volgende generatie Need for Speed en Madden titels er ingame uit kunnen zien. Vandaag zijn ook enkele plaatjes van de volgende generatie van de boksgame Fight Night online verschenen. Het betreft hier het gezicht van een bokser uit verschillende hoeken, het gezicht zoals deze ingame te bewonderen zal zijn. De kwaliteit ervan is haast niet meer van de werkelijkheid te onderscheiden. Hopelijk zullen de verwondingen in eenzelfde detail weergegeven worden. De echtheid van de plaatjes is nog niet volledig bevestigd, maar we wilden ze jullie toch niet onthouden.

Het zal nog wel even duren voordat de volgende generatie Fight Night games zal verschijnen, want de eerste console in de nieuwe generatie wordt op zijn vroegst tegen het eind van dit jaar verwacht. Mogelijk is Fight Night 2006 (begin 2006) de eerste EA Sports game die op de next-gen consoles zal verschijnen. Bekend is wel dat de Madden reeks pas bij editie 2007 (medio 2006) de eerste next-gen editie beleven.

Electronic Arts heeft aangegeven de nieuwe generatie sportgames te ontwikkelen voor HD Televisies. De next-gen consoles zullen deze nieuwe generatie televisies met een hogere resolutie, namelijk volledig ondersteunen. Heb je nog geen HD televisie in je bezit, dan kun je de games met een soort van 'low res port' ook nog op een gewone televisie bekijken, al mis je dan wel een deel van de grafische pracht. Hopelijk zijn de HD TV's dus wat betaalbaarder wanneer de volgende generatie consoles in Europa op de markt komt.

Allereerst staat ons nog Fight Night Round 2 te wachten, welke in maart nog gewoon voor de huidige generatie zal verschijnen. Onze hands-on preview daarvan lees je hier.