Nieuws
PSOne

Eerste PSOne- en PSP-games op Aziatische PlayStation Store verschenen

Het vernieuwde PlayStation Plus komt daar morgen uit

Geschreven door Michel Musters op
Langzaam maar zeker beginnen de eerste PSOne- en PSP-games op de Aziatische PlayStation Store te verschijnen, ter voorbereiding van het vernieuwde PlayStation Plus.

Morgen komt het nieuwe PlayStation Plus namelijk in diverse Aziatische landen (maar niet Japan) uit, gevold door Japan, Amerika en uiteindelijk Europa. Op de Aziatische PS Store zijn dan ook alvast wat losse PSOne- en PSP-games geplaatst, waaronder Ridge Racer 2, Oddworld: Abe's Odyssey, Worms Armageddon en Worms World Party.

Opvallend daarbij is dat de games ook los gekocht kunnen worden. Daarbij wordt vermeld dat de spellen onder andere de optie bevatten om gameplay terug te spoelen, op elk moment te saven en een videofilter over het spel heen te plaatsen om het gevoel te creëren dat er op een oud scherm wordt gespeeld. In totaal zijn er drie filters: default, retro classic en modern). Ook kan men kiezen tussen diverse resoluties: native, 4:3, 16:9 en uitgerekt.

De website VGC heeft een gameplayvideo opgenomen van Oddworld: Abe's Odyssey draaiende op een PlayStation 5. De video is hieronder te bekijken.

Vorige week onthulde Sony al een gedeelte van de line-up van games die naar het vernieuwde PlayStation Plus komen. Bekijk de lijst van games die tot nu toe bekend zijn hier. Onder de spellen vallen onder andere Horizon Zero Dawn, Ghost of Tsushima, Syphon Filter, Tekken 2, Jak & Daxter en Red Dead Redemption 2.

Het vernieuwde PlayStation Plus kent drie verschillende abonnementsvormen. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten en de hierboven genoemde demo's aanbieden. Logischerwijs komen er ook kwartaal- en jaarabonnementen beschikbaar die voordeliger zijn. De vernieuwde dienst is vanaf 23 juni in Nederland beschikbaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gucci gaat esporters trainen met Gucci Gaming Academy Nvidia werkt aan eigen waterkoeling voor videokaarten
1

Reacties op: Eerste PSOne- en PSP-games op Aziatische PlayStation Store verschenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Roy36NL

    • 23 mei 2022 15:40
    Morguh ff kijken aangezien ik in Singapore woon. Alleen begreep dat wij geen ps3 spellen krijgen omdat in Singapore geen game streaming is toegestaan. Abbo is ook iets goedkoper hier

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.