Eerste PlayStation vandaag vijftien jaar oud | Gamer.nl

Eerste PlayStation vandaag vijftien jaar oud | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De PlayStation was de eerste spelcomputer die wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren heeft verkocht. Bij de lancering van de console kwamen onder meer de spellen Ridge Racer, Warhawk en Air Combat uit. De spellen voor de PlayStation werden op een disc uitgebracht, waarmee Sony afstand nam van Nintendo, dat voor zijn SNES- en Nintendo 64-spelcomputer gebruik maakte van cartridges.

PSOne

Tekenend voor de PlayStation en latere spelcomputers in de serie waren de symbolen die op de knoppen van de controller te vinden waren. Het gaat om een driehoek, een rondje, een kruisje en een vierkant. Van de PlayStation kwam in september 2000 een kleinere, vernieuwde versie uit, genaamd de PSOne. Twee maanden daarna verscheen de opvolger, de PlayStation 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou