Men heeft bij IGN uit betrouwbare bron vernomen (een niet nader te noemen Engelse spelontwikkelaar) dat de eerste game ontwikkelaars en uitgevers de specificaties van de Playstation 3 hebben gekregen op de E3. Ze zouden momenteel al bezig zijn met het plannen en wellicht het beginnen van de ontwikkeling van de eerste games voor dit nieuwe consoleplatform.

Dit is op zich niet zo heel verbazingwekkend, want de nieuwe generatie consoles wordt in 2005 verwacht en de ontwikkeltijd van een degelijk spel bedraagt meestal anderhalf tot twee jaar, dus mocht men enige degelijke launch-games willen hebben dan zou men zo onderhand ook wel mogen beginnen.

Bedrijven als Electronic Arts, Capcom, THQ en Activision zouden al bezig zijn met de eerste stappen te zetten richting de Playstation 3. Ook Rockstar zou al begonnen zijn aan de next-gen Grand Theft Auto game.

Bij de release van de Playstation 3 zal de PSOne van de markt verdwijnen. De Playstation 3 zal daarnaast enkel backwards compatible zijn met de PS2 en niet meer met de PSOne. Daarnaast zou voor de volgende generatie consoles het online gebeuren pas echt belangrijk worden. De huidige generatie is niet meer dan een test om te kijken hoe alles verloopt, zodat men het de volgende keer groots aan kan pakken.

Natuurlijk zijn dit allemaal geruchten, maar 2005 komt steeds dichterbij dus we zullen wellicht spoedig een officiële bevestiging krijgen omtrent alles wat te maken heeft met de volgende generatie consoles. Maar tot die tijd valt er op de huidige generatie nog meer dan genoeg te genieten!