Nieuws
Miitomo

Eerste mobiele Nintendo-game Miitomo lanceert in maart

Alsmede Nintendo Account en My Nintendo

Geschreven door Michel Musters op

Miitomo, de eerste mobiele game van Nintendo ooit, lanceert ergens in maart in Europa, Japan, Noord-Amerika en dertien andere regio. Dat heeft Nintendo vannacht tijdens een gesprek met investeerders aangekondigd.

Er zijn al eerdere mobiele games rondom Pokémon uitgekomen, maar die zijn niet gemaakt door Nintendo zelf. Mensen kunnen zich al vanaf 17 februari inschrijven voor Miitomo. 


In Miitomo kunnen spelers hun eigen Mii-personages maken, zoals dat ook kan op de Wii U en 3DS. Vervolgens kunnen spelers met hun Mii-personages elkaar opzoeken en met elkaar chatten. Spelers moeten ook een aantal vragen beantwoorden, waaronder hun favoriete hobby's. Deze informatie wordt vervolgens aan nieuwe spelers die men ontmoet gegeven. 

De app is gratis, maar bevat wel in-app aankopen. Nintendo heeft vannacht gemeld dat hun tweede mobiele game wel een bekend personage uit een Nintendo-franchise bevat.

Op hetzelfde moment lanceren ook het nieuwe ID-systeem Nintendo Account en het beloningsprogramma My Nintendo, in totaal 39 landen. Mensen met een Nintendo Account kunnen games kopen via internet en mobiel en ze automatisch laten downloaden naar hun 3DS en Wii U. Activiteiten zoals de eShop bezoeken of apps gebruiken leveren punten op, waarmee diverse extra's gekocht kunnen worden. Nintendo Account moet alle accounts op verschillende Nintendo-platformen en smartphones samensmelten.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Witness is 'substantieel meer verkocht dan 100.000 keer' Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten
3

Reacties op: Eerste mobiele Nintendo-game Miitomo lanceert in maart

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  anyaka

  • 3 februari 2016 10:38
  Dit is geen game…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  pepsi

  • 3 februari 2016 10:42
  @anyaka Ja mobiele games zijn sowieso niet echt volwaardige games vind ik, maar dit is nog niet eens een mobiele game. Het is gewoon een chat app die wat profielinformatie deelt met mensen in de buurt. Zijn Whatsapp en Facebook Messenger ook mobiele games?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 3 februari 2016 10:51
  @pepsi,

  Ons hele leven is een game….. Zet die maar op een tegeltje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.