Eerste live evenement in Far Cry 5 nu beschikbaar | Gamer.nl

Eerste live evenement in Far Cry 5 nu beschikbaar | Gamer.nl

Het allereerste live evenement voor Far Cry 5 is van start gegaan en is nu beschikbaar voor alle spelers.

Tijdens het evenement genaamd Well Done is het de bedoeling dat spelers minsten twintig dieren in brand steken om de quest te voltooien. Om dit te doen moet men hun eigen kwaliteiten naar boven halen om vuur te maken, want Molotov cocktails en vlammenwerpers kunnen hiervoor niet gebruikt worden. Spelers hebben hiervoor tot en met 10 april de tijd voor.

Wanner het spelers lukt om het evenement te klaren worden zij beloond met Silver Bars en de Flamebearer-vlammenwerper. Tijdens het Well Done-evenement moet de Far Cry 5-community goed aan de slag gaan, als er namelijk in totaal 150.000 dieren zijn omgebracht met vuur krijgen alle spelers die mee hebben gedaan de outfit die bij de onderstaande vlammenwerper hoort.

Naast het evenement van Ubisoft hebben spelers hun eigen mi ie gecreëerd waarin zij ma aal op pad gaan om Bigfoot te zoeken. Ergens in de fictieve plek Hope County is het huisje van een zekere Dansky te vinden. Deze is tegen te komen tijdens een van de Prepper Mi ions.

Buiten het huis van Dansky, die tevens niet aanwezig is, is een blaadje te vinden waar de ‘Gone Squatchin’-mi ie te starten is. Deze leidt de speler naar de plek waar Dansky naartoe is gegaan om Bigfoot te vangen. Wanneer spelers hier terechtkomen vinden ze een hoopje botten, een lijk een dode wolf.

De sidequest houdt niet zomaar op als er teruggekeerd wordt naar Danksy's hut, maar dat betekent niet dat Far Cry 5-spelers de moed hebben opgegeven. Op Reddit is namelijk een grote zoektocht gestart om Bigfoot te vinden. Het is niet duidelijk of het harige beest zich ook daadwerkelijk in Far Cry 5 bevindt, maar Ubisoft heeft behoorlijk zijn best gedaan om spelers dit te doen geloven. Zo is er onder meer een poster met een wazige foto te zien, zijn er vreemde voetsporen om te ontdekken en liggen er bij Dansky documenten over zijn onderzoek.

Media has no description

Far Cry 5 kwam 27 maart uit voor PS4, Xbox One en pc, waar die al meer dan een half miljoen keer is verkocht via Steam. In de Story-mode, die zo’n 25 uur duurt om uit te spelen, moeten verschillende personages de fictieve plek Hope County in de Amerikaanse staat Montana verlo en van de sektarische groep 'The Project at Eden’s Gate' die de plaats teistert. Far Cry 5 heeft, net als zijn voorganger, een geheim einde aan het begin van het spel, waardoor de game binnen maar liefst tien minuten uit te spelen is. In onze review kreeg de game een 7,5 van Gamer.nl-redacteur Thijs.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou