In de mei-editie van de Engelse PC Gamer is de cover weggelegd voor de eerste Half-Life 2 aanvulling, die de titel Half-Life 2: Aftermath heeft gekregen. Het artikel over de aanvulling telt maar liefst tien pagina's maar bevat bijzonder weinig concrete informatie over de aanvulling zelf. Zo is het niet bekend of je opnieuw in de huid van Gordon Freeman mag kruipen of dat je een ander personage zult spelen. Wel zal Alyx een grotere rol vervullen in de aanvulling en regelmatig langs je zijde meevechten.

Opvallend is dat Valve de ontwikkeling van de aanvulling voor zijn eigen rekening heeft genomen, in plaats van deze uit te besteden aan een andere ontwikkelaar zoals men bij het originele Half-Life gedaan had. Het artikel gaat dan ook voornamelijk in op de motivatie voor deze keuze. Welke nieuwe wapens en tegenstanders je mag verwachten en wat de releasedatum zal zijn, is allemaal nog niet bekend.

Er is een aanzienlijke kans dat de aanvulling niet in de winkels te koop zal zijn, maar enkel via Valve's online distributiemedium Steam. Voor screenshots en tien pagina's slap geouwehoer en om de pot gedraai, koop je de nieuwste PC Gamer bij de dagbladhandelaar.

Met dank aan PvtRyan voor het melden van dit nieuws.