Zoals we eerder al berichtten komt Namco Bandai met een nieuw deel in de Dead to Rights-serie, Retribution genaamd. Het spel zal eind dit jaar verschijnen voor Xbox 360 en PlayStation 3 en wordt gemaakt door Volatile Games, dat verantwoordelijk was voor het middelmatige Reservoir Dogs-spel.

Dead to Rights: Retribution houdt vast aan waar de Dead to Rights-serie bekend om is geworden: een vrijwel ononderbroken sequentie van spectaculaire vuur- en vuistgevechten. Je gevechtsmogelijkheden zijn nu nog verder uitgebreid. Zo kun je gebruik maken van dekking en kun je vijanden als menselijk schild gebruiken.

De sfeer van Retribution is wat grimmiger, om zo meer aan te sluiten bij de neo-noir-setting van het spel. De hoofdrol is wederom weggelegd voor - hoe generiek kan een naam zijn - Jack Slate, maar ook zijn hond Shadow is van de partij. Dit keer zul je rechtstreekse controle over Shadow kunnen nemen om zo tegenstanders ongezien te besluipen. Eind 2009 is het zover. Meer screenshots vind je op onze gamepagina.