Onlangs werd Battlestar Galactica aangekondigd, een space simulator gebaseerd op de beroemde gelijknamige SF serie uit 1978-79. IGN kreeg de kans om de game op de Playstation 2 te testen en heeft een uiterst positief artikel over de eerste ervaringen gepubliceerd. Volgens het artikel ziet Battlestar Galactica er schitterend uit en biedt het ook de nodige diepte op gameplay gebied.

Battlestar Galactica could be the kind of game that makes this upcoming holiday season a happy one when all of the highly anticipated "Big Guns" are postponed into 2004. The version we saw was in very good shape and made us more confident in the proposed Fall 2003 release date. When the opening notes of the Battlestar Galactica theme hit us, that entire universe --even without Apollo, Starbuck and those awesome brown velour uniforms-- came rushing back into our minds with amazing clarity. Putting us at the control of one of sci-fi's most recognized ships and letting us get to know the Galactica in ways we could only dream of before is fine idea for a game and it looks as if Warthog is going to deliver.

Battlestar Galactica wordt naast de Playstation 2 ook nog uitgebracht op de Xbox. Het wordt ontwikkeld door Warthog, dat eerder aan Starlancer werkte en momenteel ook bezig is met Mace Griffin Bounty Hunter, en zal worden uitgebracht door Vivendi.

De gebeurtenissen in de game zullen zo'n 40 jaar voor de gebeurtenissen uit de TV serie plaatsvinden en zullen de speler plaatsen in de rol van Adama in de tijd dat hij net zijn opleiding had voltooid en als piloot aan boord van de Galactica kwam. Aangezien de game plaatsvindt voor de vernietiging van de Colonies door de Cylons zijn alle 12 Battlestars nog operationeel en zullen ze in de game ook regelmatig gezamelijk opereren. Momenteel wordt de release van Battlestar Galactica voor zowel de Playstation 2 als de Xbox in september 2003 verwacht.