Eerste gameplayvideo's Doom Eternal getoond | Gamer.nl

Eerste gameplayvideo's Doom Eternal getoond | Gamer.nl

Op QuakeCon 2018 zijn de eerste gameplayvideo's van Doom Eternal getoond.

Director Marty Stratton en creative director Hugo Martin verschenen op het podium om de game te onthullen. Doom Eternal moet op alle vlakken groter en beter worden dan de voorloper uit 2016.

Drie verschillende gameplaytrailers tonen de gameplay en nieuwe features van de game. Het pak van Doom Slayer is volledig vernieuwd en heeft onder andere een ingebouwde vlammenwerper. Ook werd de Meat Hook onthuld, een mes en grijphaak onder een van de nieuwe geweren. Dankzij de Meat Hook is het ook mogelijk om sneller door levels te bewegen, in combinatie met nieuwe klimmechanieken.

De actie in Eternal is sneller en gevarieerder door een grotere focus op het wi elen van wapens en een dubbele hoeveelheid vijanden. Oude bekenden keren terug, maar ook bevat de game nieuwe demonen om spelers moeilijkheden te bezorgen. De actie wordt uitgelicht in twee video's op aarde, waarvan een is opgenomen met een pc, en een video op de maan Phobos. De game bevat ook nieuwe locaties.

Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om andere campagnes te infiltreren als demon. Zoals in Dark Souls is het mogelijk om solo of gezamenlijk de game van een andere speler binnen te dringen en computergestuurde tegenstanders te vervangen.

Tot slot werd bekend dat de game lanceert op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Een releasedatum is nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou