Snake, misschien wel het beroemdste sneak- en stealthpersonage ter wereld komt weer terug! Op de persconferentie van Konami op de E3 in Los Angeles, vertelde 'mister Metal Gear' Hideo Kojima dat er gewerkt wordt aan een nieuw deel in de Metal Gear reeks. Dit deel zal ontwikkeld worden door Kojima Productions, een bedrijf dat door Kojima is opgezet en dat een onderdeel is van Konami.

Kojima vertelde allereerst dat hij zelf het vierde Metal Gear Solid deel zal gaan schrijven, produceren en regisseren, wat hij doet omdat de fans dit zo graag wilden. Er waren namelijk geruchten dat Kojima zijn medewerking voor een gedeelte had opgegeven. Niets blijkt echter minder waar.Natuurlijk komt de nieuwe MGS op het paradepaartje van Sony uit, de PlayStation 3. Het spel zal een online 'battle-mode' hebben, wat de levensduur zou moeten verlengen. Ook zou er een zogenaam 'You can run, but you can't hide'-principe in het spel zitten. Dit klinkt alsof het spel meer actie- dan stealthgericht zou zijn.

Ook zullen een paar oude bekenden hun opwachting maken in dit deel, zoals Meryl, Otacon, de western-fanaat Revolver Ocelot en misschien ook Raiden. De speler zelf zal echter als good ol' Solid Snake spelen.

Ook kan Metal Gear Solid 4 met de PSP-game Metal Gear Acid verbonden worden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend gemaakt, maar het klinkt in ieder geval veelbelovend.

Helaas zullen er pas volgend jaar echte beelden van MGS4 getoond worden. Tijdens de presentatie waren er wel al beelden, maar die waren gemaakt op met de engine die is gebruikt voor de PS2 game Snake Eater.

*Update*Een filmpje van MGS4 is hier te bekijken. Natuurlijk met de nodige dosis humor.