Telltale Games heeft vandaag aangekondigd dat de eerste episode van Sam & Max, getiteld Sam & Max Episode 1: Culture Shock, op 17 oktober via de GameTap-service beschikbaar zal worden gesteld. Helaas voor ons Europese gamers, is GameTap alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten.

Gelukkig heeft GameTap maar een tijdelijke exclusive van 15 dagen, daarna zal het spel ook op de website van Telltale Games beschikbaar worden gesteld voor gamers van over de hele wereld. Wat de eerste episode bij Telltale zal gaan kosten is nog niet bekend, maar we verwachten dat het rond de $10 zal schommelen.

Het verhaal van de eerste episode draait om een groep voormalige kindsterretjes, die zich nu op de misdaad hebben gestort. Aan Sam & Max om het mysterie te ontrafelen! Na de lancering van de eerste episode zal er vanaf december elke maand, tot en met april, een nieuwe episode verschijnen. Ook zijn er plannen voor een aantal Machinima-filmpjes (niet interactieve, real-time gerenderde filmpjes) die vooralsnog alleen via GameTap beschikbaar zullen komen.