De twee vechters zijn volgens Lo compleet nieuw: "Het zijn geen kopieën van personages die al in het spel zaten - ze krijgen hun eigen unieke vechtstijl, moves, fatalities en X-rays - al het goede." De blinde zwaardvechter Kenshi is bekend uit eerdere Mortal Kombat-games en Scarlet is voortgekomen uit een fout in een klassieke versie van het spel.

"Iedereen die de geschiedenis van Mortal Kombat kent, kan je vertellen dat in de tijd van de arcadehallen - toen ze nog simpelweg de kleuren veranderden om meerdere vechters in het spel te krijgen - er een fout in een van de oude arcade-apparaten zat, waardoor het vrouwelijke ninjapersonage Jade/Katana/Milena rood werd. Mensen dachten altijd dat het een verborgen personage was, maar dat is niet zo, het was puur een fout in het programmeerwerk. Er is altijd over gespeculeerd en in feite waren het het de fans die haar in eerste instantie Scarlet noemden. Ze is niet langer een fout - ze is een echt personage en ze komt vrij snel na de lancering van Mortal Kombat."

Mortal Kombat

Mortal Kombat is een tweedimensionale vechtgame waarin spelers aan de slag kunnen met bekende vechtersbazen zoals Sub-Zero, Reptile, Johhny Cage en Raiden. Zowel de gewone editie als de Kollector's Edition komen op 19 april uit voor Xbox 360 en PS3.