Een van de meest verwachte GBA titels op dit moment is Doom. Dit spel gaat uitgebracht worden door Activision, maar er was tot voor kort nog weinig informatie over dit project vrijgegeven. De GBA versie is een remake van de 8 jaar oude PC titel waaruit zoveel first player shooters voortgekomen zijn. Activision heeft nu eindelijk informatie en screenshots van de Gameboy Advance titel vrijgegeven.[op verzoek van Activision zijn deze screenshots verwijderd. Het betreft hier screens van de orginele Doom voor de pc)

De screenshots zien er goed uit. Er is te zien dat de oude levels behouden zijn, en dat grote ruimten met veel vlakken goed getekend worden. Uit de Activision's informatie blijkt dat alle 27 originele levels aanwezig zullen zijn en dat ook een multiplayer optie niet zal ontbreken. De multiplayer optie is ook terug te vinden in de screenshots: op 2 plaatjes is een andere doom soldier te zien. Het is niet bekend of de single cart mode ondersteund wordt. Er is nog geen informatie vrijgegeven over controls en frame rate, maar we houden je op hoogte. UPDATE

Zoals al bij de reacties te lezen is, zijn de screenshots uit dit artikel helaas nep. Dit n.a.v. een bevestiging van ID Software.