IGN heeft de eerste details bekend gemaakt van SOCOM: U.S. Navy SEALs - Combined Assault, de bijzonder lange titel van de vierde game in de SOCOM-franchise voor de PS2. Het spel heet bewust geen SOCOM 4 omdat Sony dat getal wil bewaren voor een echt nieuwe game binnen de reeks. Dit betekent echter niet dat Combined Assault een veredelde aanvulling is, want het spel pakt uit met cooperatieve multiplayer!

Zipper Interactive heeft een nieuwe campagne uit de mouw geschud met 15 missies die door vier spelers online cooperatief gespeeld kunnen worden. Vind je geen drie medespelers, dan zullen de overige personages door de AI worden overgenomen. De competitieve multiplayer biedt echter niet zoveel nieuws, want de maps zijn dezelfde als die in SOCOM 3. Wel kun je nieuwe wapens en items gebruiken die alleen in Combined Assault aanwezig zijn.

Een andere nieuwkomer in Combined Assault is de Instant Action optie, die is over komen waaien van de PSP-game SOCOM: Fire Team Bravo. Instant Action laat je in de maps die je al hebt vrijgespeeld, zelf een eenvoudige missie instellen. De Amerikaanse release van Combined Assault staat nog voor dit jaar in de planning, maar SOCOM kennende mogen we in Europa iets langer wachten.