De stijlvolle en uitstekende snowboard gamereeks SSX krijgt er dit jaar nog een vierde deel bij. Dit was al een tijdje bekend, maar informatie was er nog niet over beschikbaar. Tot vandaag, want Game Informer heeft de eerste informatie rondom de game weten los te peuteren bij ontwikkelaar EA Big.

Net als voorganger SSX 3 en het aankomende Burnout 4: Revenge, lijkt SSX 4 een goede stap voorwaarts te gaan maken zonder een simpel uitmelkproduct te worden. Eén van de interessantste toevoegingen is dat je nu ook kunt skieën en daarmee andere truukjes uit kunt halen dan op een snowboard. Ook nieuw is de grotere focus op snelheid. In de vorige SSX games had je nooit echt een serieus gevoel van snelheid. Hieraan probeert men nu tegemoet te komen door onder andere visuele elementen te lenen van Burnout. Je kunt nu ook voor het eerst je eigen snowboarder/skieër ontwerpen zoals in Tony Hawk's Pro Skater. Je bent dus niet langer gebonden aan de vaste cast aan characters. De grote berg keert wel terug. Vanzelfsprekend een andere dan in SSX 3, maar wederom met verscheidene banen en pistes die met elkaar verbonden zijn via één grote afdaling. Alle banen zijn dit keer ontworpen om zowel freestyle wedstrijden als normale races te kunnen houden.

Het spel verschijnt voor PS2, Xbox, GameCube, Nintendo DS en PSP. Over een next-gen versie is, net als bij Burnout 4, niets over bekend.