Eerste details over Xcom bekendgemaakt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In Xcom, dat in tegenstelling tot voorgaande delen een shooter wordt, staat de waardevolle grondstof 'Elerium' centraal. In de game wordt er op een mi ie gegaan als er grote hoeveelheden Elerium zijn geconstateerd in een bepaald gebied, of als er buitenaardse activiteit wordt waargenomen. De mi ies zijn 'quasi-realtime' en de uitkomst van de mi ies is 'onzeker'. Het is mogelijk dat door het beëindigen van een mi ie, andere mi ies wegvallen.

Hoofdpersonage Carter heeft op iedere mi ie minstens één FBI-agent aan zijn zijde om mee samen te werken. De eerste beelden van de game laten een doorsnee mi ie zien, waarin Carter en twee FBI-agenten naar Arizona gaan. Eenmaal daar aangekomen vindt het team een verlaten stadje, waar na wat onderzoek aliens worden aangetroffen.

Nieuwe wapens en uitrusting

Tijdens de mi ie wordt er Elerium aangetroffen, dat gebruikt kan worden wanneer men terugkeert naar de thuisbasis. Door de Elerium aan uitvinder Malcolm Quinn te overhandigen, kunnen nieuwe wapens en uitrustingen worden aangeschaft. De blauwdrukken van nieuwe wapens kunnen onder andere verkregen worden door foto's te maken van aliens en objecten.

Volgens Ed Orman van 2K Australia heeft het team dat aan het roer staat van de nieuwe Xcom het originele spel vele uren gespeeld. Uitgever 2K Games heeft Xcom afgelopen maand aangekondigd, maar er is tot dusver geen concrete releasedatum genoemd. De game is in ontwikkeling voor zowel PC als Xbox360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou