In het Official Nintendo Magazine is de eerste informatie verschenen over de game My Sims die uit zal komen op de Nintendo Wii en vervolgens geport zal worden naar de Nintendo DS.

Je begint de game in een verwaarloosd stadje, een krot als huis en bijna geen buren. Jouw taak is om de stad weer op te knappen en ervoor te zorgen dat de stad druk bewoond wordt. Daar waar The Sims 2 je redelijk vastpint op je eigen huis, kun je in My Sims vrij rondbewegen in de stad en met iedereen een praatje maken.

Sociale contacten zijn dan ook heel belangrijke en bepalen of iemand in je stad blijft wonen of niet. Official Nintendo Magazine laat weten: "By using the relationships menu you can keep tabs on who likes you, who thinks you could do with a wash, and who wouldn't spit on you if you were on fire". In het magazine worden tevens screenshots weergegeven van Volcano Area. Dit is een gebied waar personages uit de game heengaan wanneer ze een hekel aan je stad hebben. Wat ze daar kunnen doen is nog onduidelijk.

Hoewel My Sims er simpel uitziet bevat de game heel veel mogelijkheden. Zo kun je je poppetje helemaal stylen met specifieke gelaatstrekken, kledingstijl en zelfs uitrusten met tattoo's. In plaats van voorgemaakte items simpelweg te bestellen in een catalogus, kun je in My Sims alles helemaal zelf maken door middel van zogenaamde bouwblokken. Op die manier kun je alles naar eigen smaak maken en inrichten.

Een nieuwe feature is 'essence' genoemd en dit kun je uit voorwerpen halen. Het is de kern van objecten en met deze 'essence' kun je gebruiken om alles een beetje op te pimpen. Uiteraard kun je ook je groene vingers trainen met het planten van bloemen en bomen.

In totaal zijn er 80 Wii-personages en zo'n 30 voor de Nintendo DS. My Sims zou in de herfst van dit jaar uit moeten komen.