Videogaming247 heeft de eerste informatie rondom de game Call of Duty 5 vrijgegeven. De informatie hebben zij op hun beurt weer uit het Britse Official Xbox 360 Magazine en de GamesTM.

De volledige naam van het spel zal Call of Duty 5: World at War zijn. De game zal grimmiger zijn dan elke andere game die op de markt is en gebouwd worden op de Call of Duty 4 engine. De vijand zal een flink stuk enger worden en nieuwe tactieken gaan gebruiken. De game speelt zich af in het strijdtoneel van de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor de allereerste maal zal het spel een co-op modus bevatten (via Xbox Live) voor vier personen. In de multiplayer zullen mogelijkheden zijn met voertuigen. Naast de Xbox 360 zal de game uitkomen op PC, PS3 en Nintendo Wii. De Wii versie wordt door een apart team binnen ontwikkelaar Treyarch ontwikkeld. Volgens de bladen zullen de next-gen versie en de Wii versie dicht bij elkaar liggen. Spelers zullen gebruik kunnen maken van de Wii Zapper.

Voor degenen die het artikel zelf willen nalezen. Dat kan hier voor de scans van het Official Xbox 360 Magazine waarop ook enige beeldmateriaal te zien is.

Update: Inmiddels heeft de website HardGame2.com bekend gemaakt dat de eerste officiële trailer op 23 juni zal verschijnen. Vergeet op die datum dus niet Gamer.nl te checken!

Waarschuwing: het onderstaande stukje kan spoilers bevatten. Om te illustreren hoe grimmig het spel is: in de openingsscene van het eerste level drukt een Japanse commandant zijn sigaret uit in het oog van een gevangene voordat hij hem zijn keel doorsnijdt. Het bloed spettert alle kanten op en druipt langs de wand van de tent waarin jij je als speler bevindt. Dan draait de Japanse commandant zich naar jou toe om hetzelfde met jouw ogen en keel te doen, maar uiteraard zal dat niet het geval zijn en komt er op tijd hulp aan.