Eerste details nieuwe Mass Effect, Mako keert terug | Gamer.nl

Eerste details nieuwe Mass Effect, Mako keert terug | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Mako is een stuk sneller dan de versie uit de eerste game, wat frustratie moet voorkomen. Volgens Bioware maakt dat het makkelijker om gebieden te verkennen met het voertuig. 

De nieuwe game wordt een spirituele opvolger van de Ma Effect-trilogie en dus geen direct vervolg. Spelers besturen dan ook niet meer Commander Shepard, maar het nieuwe hoofdpersonage heeft wel te maken met de militaire rang N7, die Shepard ook had voordag hij een Council Spectre werd.  

Het is mogelijk dat bepaalde personages uit de voorgaande games terugkeren. Het is niet duidelijk waar en wanneer de game zich afspeelt. Mogelijk speelt de game zich in een nieuw universum af. Wel is de bedoeling dat de game spelers "zoveel mogelijk keuzes geeft". Ook moet de co-op multiplayer een belangrijkere rol dan competitieve multiplayer speler.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou