De arena's waarin gestreden wordt in Deathmatch en Team Deathmatch zijn kleiner geworden, waardoor de actie meer gefocust moet worden. In beide modi kunnen zestien man tegen elkaar strijden met behulp van de nieuwe wapens uit de uitbreiding, waaronder de explosieve shotgun, sticky bombs en een parachute. Voor elke kill verdient de speler geld, en de speler of het team met het meeste geld op het einde wint de ronde.

Kill Streaks

Naast het toevoegen van wapens en kleinere maps introduceert Rockstar ook zogenaamde kill streaks. Met het behalen van drie, vijf of tien kills achter elkaar verdient de speler gezondheid en bescherming terug. Wordt de reeks onderbroken, dan verdient de tegenstander 125 dollar voor zichzelf of zijn team.

Terugkerende modi

De Race en GTA Race-modi keren ook terug in de multiplayer van The Ballad of Gay Tony, hoewel Rockstar hier nog geen details over bekendgemaakt heeft. Ook de Free Modus is weer terug, waarin spelers zonder verdere regels samen de stad kunnen verkennen.

The Ballad of Gay Tony verschijnt 29 oktober op Xbox Live en is in combinatie met de eerdere uitbreiding The Lost and the Damned in de winkels te koop onder de noemer Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City. Grand Theft Auto IV is niet nodig om Episodes From Liberty City te spelen.