De uitgever kwam naast een releasedatum ook met informatie over het verhaal in de game en met de eerste concept art. Het vervolg op Bioware's RPG draait om Hawke, een overlevende van The Blight. Hij zal het gezicht van het Dragon Age-universum voorgoed veranderen. Hij wordt omschreven als een arme vluchteling die aan de macht komt. De legende rond Hawke is gehuld in mythe en geruchten.

Morele keuzes

Het verhaal van Dragon Age 2 speelt zich af in een tijdspanne van 10 jaar. Spelers komen volgens EA voor lastige morele keuzes te staan, moeten de dodelijkste bondgenoten bijeen zien te brengen, bekend en rijk worden, en zorgen dat de bondgenoten een plek in de geschiedenis krijgen.

Succesvol

Ray Muzyka, de vice president van EA en mede-oprichter van Bioware, noemt de lancering van Dragon Age: Origins, het eerste deel dat vorig jaar uitkwam, "één van de meest succesvolle lanceringen in de vijftienjarige geschiedenis van Bioware en één van de meest succesvolle lanceringen van een nieuwe gamereeks in de 28-jarige geschiedenis van EA". Op de officiële website van Dragon Age 2 valt te lezen dat een eerste trailer van de game op 17 augustus verwacht kan worden.