THQ heeft vandaag het eerste deel in een reeks videodagboeken van Saint's Row beschikbaar gesteld. Hierin geven de ontwikkelaars toelichting op de verschillende aspecten van het spel, terwijl hun woorden worden ondersteund door ingame beelden uit deze GTA-kloon.

In het dagboek komt onder andere het gangster-element ter sprake. Om ervoor te zorgen dat het spel de authentieke hip-hop cultuur weerspiegelt, heeft men diverse kenners van het hip-hop segment om hulp gevraagd. De makers van het spel die in de trailer getoond worden zijn namelijk allemaal 'caucasian' en hebben van hip-hop niet genoeg kaas gegeten om dit klusje zelf te klaren.

Verder wordt ingegaan op de stemacteurs en zien we onder andere Michael Clarke Duncan en Freddy Rodríguez voor de microfoon hun zinnetjes oplezen. Ook komen de radiostations aan bod die net als de rest van het spel, behoorlijk wat overeenkomsten met GTA vertonen. Ook bij Saints Row worden acties die je doet in het spel, op de radio vermeld.

Actrice Tia Carrere denkt tenslotte nog even de game op te hemelen door te zeggen dat het script van het spel beter is dan die van een aantal films waarin ze gespeeld heeft. Het volledige filmpje is te bekijken bij Worthplaying, waar ook flink wat nieuwe screenshots van het spel te bekijken zijn.