Het Spaanse gamesmagazine Hobby Consolas had de privilege om afgelopen maand naar Japan af te reizen en daar drie demo's van de tweede Zelda game voor de GameCube uit te proberen. In hun nieuwste uitgave schrijven ze over hun impressies en een lid van de IGN fora heeft het artikel, voor het niet spaans sprekende deel van de wereld, naar het engels vertaald.

Het spel begint in Taoru Village. Een dorp wat op zichzelf al enkele gebieden beslaat en dus vrij groot is. Dit gebied geldt ook meteen als tutorial, maar wordt wel zo aangekleed dat zowel ervaren als nieuwe spelers, er plezier uit kunnen halen. Link is op dit punt in het spel 16 jaar oud, maar hij zal gedurende de game steeds ouder worden. Of dit dynamisch tijdens de gameplay gebeurt, of door middel van het verhaal, is nog niet duidelijk. Verdere details over het verhaal zijn er ook nog niet, aangezien Nintendo dit nog tot de E3 geheim wil houden.

Het scenario zelf vertoont op dit punt in de game qua sfeer en aankleding veel gelijkenissen met Fable. Producer Aonuma wil de game echter niet te realistisch laten lijken en daarom ligt de algehele look toch meer richting manga. Naast het verkennen van het dorpje, werden ook de gevechten te paard uitgeprobeerd, wat een belangrijk onderdeel van het spel zal worden. Er is te paard zowel met pijl en boog als zwaard te vechten en volgens de hands-on stak het geheel zeer indrukwekkend in elkaar.

Verder wist Aonuma nog te vertellen dat het spel drie tot vier keer groter zal zijn dan Ocarina of Time. Misschien nog wel meer. Daarnaast streeft men er momenteel naar om een gameplay tijd van maarliefst 70 uur te bereiken. Daarmee zou het de langste Zelda game ooit worden en sowieso één van de langste games van deze console generatie.

Zelda DS:

Er was ook nog een klein beetje informatie over Zelda voor de DS te onthullen. Het concept van deze game zal geheel anders zijn dan in Four Swords Adventures, hoewel de interactie tussen de spelers vergelijkbaar is. Naast dat het spel verder gebruik zal maken van beide schermen en het touchscreen, zal het spel ook online te spelen kunnen zijn. Het ziet er dus naar uit dat deze Zelda game iets geheel nieuws gaat worden.