Meer dan een obscuur filmpje hadden we vooralsnog niet gezien van Dark Sector, maar Computer and Videogames heeft de eerste details over de gameplay weten te ontfrustelen omtrent deze next-gen shooter van Unreal Tournament ontwikkelaar Digital Extremes.

Dark Sector speelt zich af in de ruimte, ergens aan de rand van ons zonnestelsel. Het spel zal geen run and gun actietitel zijn, maar de nadruk op een stealthy aanpak leggen. Als speler beschik je over een groot aantal bovennatuurlijke krachten die je een handje zullen helpen bij je missies. Middels cyber-implantaten en psychologische krachten, zal je onder andere kunnen spelen met de tijd, computersystemen en je omgeving. Vooral op dit laatste vlak is Digital Extremes van plan grenzen te verleggen.

Het meest opvallende aspect van Dark Sector zijn vooralsnog de graphics, die worden gerenderd door een door Digital Extremes zelfgeschreven, next-gen engine. De artstyle van het spel zou zich laten inspireren op Japanse animatiefilms (anime). Momenteel heeft men het eerste speelbare prototype klaar en allicht dat we het spel nog rond de kerst in de winkels zullen zien, als een lanceertitel voor de komende generatie consoles.