De massive multiplayer online role playing game Guild Wars gaat al een paar jaartjes mee en heeft in die tijd al heel wat lof geoogst, onder andere door het ontbreken van maandelijkse abbonementskosten, de prachtige graphics en de vriendelijke sfeer. Er zijn in de tussentijd al een paar uitbreidingen uitgekomen; Factions was de eerste add-on en Nightfall de tweede. Pas geleden werd bekend gemaakt dat Eye of the North de laatste uitbreiding zal zijn, daarna is het tijd voor Guild Wars 2.

Vandaag hebben we wat nieuwe informatie over de laatste add-on en tevens ook een aantal nieuwe screenshots, plus wat artwork wat te vinden is op de gamepage. In Eye of the North kunnen spelers zich een weg banen door achttien multi-level dungeons onder de aarde waar ze aanwijzingen kunnen vinden over een dreigend gevaar en nieuwe wapens kunnen verzamelen om dit tegen te gaan.

Er is heel wat nieuwe content die exclusief is gemaakt voor bestaande Guild Wars characters, waaronder 40 nieuwe armor sets. Ook zijn er 150 nieuwe skills (waarvan 50 special role playing only skills), 10 nieuwe helden die je gezelschap houden en krijgen spelers alvast een voorproefje van 3 speelbare rassen die in Guild Wars 2 hun opwachting zullen maken.

Overigens zal een overstap van Guild Wars 1 naar 2 niet betekenen dat je alles ineens kwijt bent. In Eye of the North kun je namelijk je achievements die je hebt gehaald in Prophecies, Nightfall en Factions terugvinden in je persoonlijke Hall of Monuments, welke je ook aan andere spelers kunt laten zien. Als Guild Wars 2 uitkomt zullen je  'monumenten' integreren in speciale features van de game, waardoor je toegang krijgt tot exclusieve titels, companions, wapens, armor en miniaturen. Deze items zijn uniek; er zal geen andere manier zijn om deze te bemachtigen.

Guild Wars: Eye of the North zal in het derde kwartaal van 2007 verschijnen voor de PC. De beta versie van Guild Wars 2 wordt in mei 2008 verwacht.