Eerste BioShock-game komt naar iOS | Gamer.nl

Eerste BioShock-game komt naar iOS | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De volledige game komt in één keer beschikbaar voor volgens 2K een "premium prijs", onbekend is nog precies hoeveel. Lo e onderdelen van het spel zullen dus niet middels in-app-aankopen aangeschaft hoeven worden.

Vanwege de hoge grafische eisen zal Bioshock enkel speelbaar zijn op recente iOS-apparaten: alleen de iPad 4, iPad Mini 2, iPad Air en iPhone 5, 5C en 5S zijn geschikt.

De game is geoptimaliseerd voor besturing met het touchscreen. Daarnaast kan Bioshock bestuurd worden met standaard iOS-controllers, die in verschillende uitvoeringen door tal van fabrikanten worden aangeboden.

Het is niet voor het eerst dat er sprake is van een mobiele versie van Bioshock. In 2008 verscheen er al een trailer van een mobiele Bioshock, die game had eind 2008 moeten verschijnen maar raakte in vergetelheid.

De trailer uit 2008:

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou