Eerste beelden van Xcom: Enemy Unknown | Gamer.nl

Eerste beelden van Xcom: Enemy Unknown | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Fireaxis ontwikkelt het strategische Enemy Unknown voor 2K Games, terwijl 2K Marin verder werkt aan de shooter Xcom. De shooter speelt zich eerder in de tijdlijn af en toont hoe aliens voor het eerst Amerika aanvallen. Enemy Unknown draait om een wereldwijde reactie op een grootschalige invasie van aliens die zich later afspeelt.

De gevechten met aliens zijn turn-based, maar spelers hebben wel een overzicht dat zich in real-time afspeelt. Spelers moeten net als in de originele X-Com-games alientechnologie onderzoeken om de aanvallers te slim af te zijn. Enemy Unknown is geen remake van het origineel, maar gaat wel van hetzelfde principe uit. Spelers moeten nog altijd meerdere bronnen managen en vechten tegen de buitenaardse wezens.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou