De video vertelt onder meer dat de singleplayermodus draait om Nick Mendoza, een detective in Miami die te maken krijgt met kleurrijke agenten en criminelen. Nadat hij wordt verraden door een van zijn partners, is hij uit op wraak. Gedurende het avontuur reist de speler door tal van stedelijke locaties. In de video is onder meer te zien hoe een autodealer en een hennepkwekerij kapot worden geschoten. De missies zijn opgebouwd als een tv-show, inclusief cliffhangers. De game bevat acteurs uit verschillende tv-shows, zoals Justified, The Americans en House of Cards.

De video bevestigd dat het Levolution-systeem terugkeert, waardoor omgevingen gedurende het spel kunnen veranderen. Er wordt gesproken over verschillende spelmodi. In Heist-modus kunnen spelers een bankoverval plegen. Rescue-mode draait om het bevrijden van gijzelaars gedurende een bankoveral. Hotwire draait om achtervolgingen in grote open omgevingen. Bloodmoney, tot slot, draait om het verzamelen van grote sommen geld door agenten en criminelen.

De video lekte eerder vanochtend is op moment van schrijven nog wel op YouTube te zien. Video's op externe websites worden op verzoek van Electronic Arts verwijderd. Zo ook bij Gamer.nl.