Over timing gesproken: op de dag dat Rock Band tegen een hoge prijs in specifieke delen van Europa verschijnt, komt Activision met de eerste echte informatie rond Guitar Hero IV. Of eigenlijk moeten we zeggen: Guitar Hero World Tour, want dat is de naam die men dit vierde deel heeft opgespeld. Net als Rock Band zal World Tour de Guitar Hero-formule uitbreiden met nieuwe instrumenten, namelijk met een drumstel en met zang.

Het drumstel van Guitar Hero World Tour kent drie trommels, twee bekkens en een baspedaal, tegenover de vier trommels en een pedaal bij Rock Band. Daarnaast zijn de trommels van Guitar Hero gevoelig voor de mate van impact en maken ze minder geluid dan die van Rock Band. Ook de gitaar van Guitar Hero World Tour zou verbeterd moeten zijn ten opzichte van de vorige Guitar Hero-gitaartjes.

Met de nieuwe instrumenten kun je natuurlijk zelf een bandje beginnen bestaande uit vier bandleden, en daarmee online in de Battle of the Bands-mode de strijd aangaan met andere bandjes. Je kunt als band ook je eigen repertroire ontwikkelen dankzij de toegevoegde Music Studio. Ook is het mogelijk je gitaarhelden tot in detail te configureren, tot de tatoeages aan toe. Als laatste belooft Activision dat Guitar Hero World Tour op het schijfje meer muziek zal bevatten dan zijn voorlopers.