Eerste artwork van Splinter Cell-remake getoond

Eerste artwork van Splinter Cell-remake getoond

Ubisoft heeft de eerste artwork van de aankomende Splinter Cell-remake getoond in een uitgebreide video over de franchise.

De twintig minuten durende video behandelt twintig jaar aan geschiedenis rondom de franchise. Daarbij worden vier ontwikkelaars die aan de aankomende remake van de eerste Splinter Cell werken aan het woord gelaten, waarbij ze praten over diverse aspecten van de game.

Gedurende de video wordt ook artwork van de game getoond, dat hieronder samen met de video te zien is. Zo is te zien hoe Sam Fisher boven een soort lobby hurkt en wordt een sfeervol, regenachtig gebouw getoond. Het artwork straalt in ieder geval de sfeer van de klassieke Splinter Cell-reeks uit.

De complete video behandelt ook eerdere Splinter Cell-games - bijvoorbeeld hoe Pandora Tomorrow mede aan de wieg van het succes van Xbox Live stond - maar er wordt zo nu en dan ook gepraat over de remake. Zo zou Ubisofts Snowdrop Engine erg helpen om de game naar de moderne tijd te trekken. Daarbij benadrukken de ontwikkelaars dat het geen "simpele remake" wordt, maar dat het spel helemaal opnieuw wordt gemaakt. Daarbij moet de remake "als een goede fundering dienen voor de toekomst van de franchise".

Ubisoft kondigde afgelopen december aan dat het aan een remake van de in 2002 uitgekomen stealthgame Splinter Cell werkt. De Splinter Cell-reeks draait om een black ops-agent genaamd Sam Fisher. Hij moet terroristen en andere schurken tegen zien te houden in de Splinter Cell-games. De laatste game in de reeks, Splinter Cell: Blacklist, kwam in 2013 uit. Een releasedatum voor de remake is er nog niet, maar de ontwikkelaars in de video benadrukken dat het spel nog maar vroeg in productie is. "We willen niets overhaasten, maar er zeker van zijn dat we alles op de juiste manier doen en een ongelooflijke ervaring leveren."

De eerste Splinter Cell kan nu gratis op pc geclaimd worden via de Ubisoft Store.

Watch on YouTube
Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

age of the remakes tegenwoordig

0
test

@Aug Iets echt origineels verzinnen is ook lastig. Vooral omdat als iets nieuws weer vergelijkingen kan treffen met een oude franchise dan wordt er vaak ook weer geroepen dat de origineel gebaseerde IP beter is. Een mix van beide is wat mij betrefd prima. We zullen toch per nieuw IP of remake bekijken of de kwaliteit goed genoeg is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou