Nieuws

Maker Earthbound-reeks sluit vierde deel uit

Earthbound-ontwikkelaar Shigesato Itoi ziet het niet gebeuren

Geschreven door Aida . op
Ontwerper Shigesato Itoi heeft in een interview met het Japanse Game Watch Impress aangegeven dat het maken van een nieuwe Earthbound-game onmogelijk is. Het interview is vertaald via Kotaku.

“Toen ik Mother 3 maakte, dacht ik dat ik het kon – dus ik deed het”, zegt Itoi. Mother is de Japanse naam voor de Earthbound-reeks. Volgens hem is het onmogelijk om een vervolg op de game Mother 3 te maken, omdat hij gewoonweg geen goede ideeën voor een nieuw deel heeft.

Daarnaast wilde hij de serie nooit te lang door laten lopen. “Grote popsterren maken bijvoorbeeld tien albums, maar maken na het vierde albums al geen goede muziek meer”, zegt hij. “De albums verkopen wel, maar iedereen wil alleen maar de muziek horen van de eerste drie albums.”

Fans van de Earthbound-serie plaatste in februari van dit jaar een trailer van een door fans gemaakte Mother 4. De eerdere Earthbound-games zijn speelbaar op de Wii U via de Virtual Console.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

Overleven in Xenoblade Chronicles X Divinity: Original Sin Enhanced Edition
2

Reacties op: Maker Earthbound-reeks sluit vierde deel uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Tektwo

  • 25 november 2015 07:31
  Daar zit wat in. Er zijn niet veel artiesten die inderdaad 10 albums van hetzelfde niveau kunnen maken uitzonderingen daargelaten. Qua films idem, soms is een vervolg zelfs al teveel gevraagd, zie Matrix 2 en 3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • bartasje

  • 26 november 2015 15:02
  Als iemand nog te wachten op een vervolg op Mother moet je absoluut Undertale proberen, een relatief nieuwe indie, een van de beste games van het jaar IMO, en ook het beste voorbeeld van gameplay+story over graphics. Met natuurlijk veel gelijkenissen met de Mother franchise

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.