Een op de drie vr-projecten is exclusief voor een bepaalde headset | Gamer.nl

Een op de drie vr-projecten is exclusief voor een bepaalde headset | Gamer.nl

Uit href="http://www.prnewswire.com/news-releases/new-research-reveals-more-than-50-of-developers-cite-htc-vive-as-most-popular-vr-ar-or-mr-platform-300477983.html">onderzoek</a> blijkt dat 31 procent van alle vr-projecten exclusief voor één platform verschijnt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de organisatie achter de Virtual Reality Developers Conference. Van de zeshonderd respondenten werkt nagenoeg een derde aan platform-exclusieve vr-projecten ten opzichte van 10 procent in 2016.

Het onderzoek suggereert dat ontwikkelaars het succes van een platform of titel op die manier beter kunnen inschatten en op basis daarvan kunnen bepalen of het rendabel is om voor andere vr-platformen te gaan ontwikkelen.

Van alle vr-platformen is HTC Vive het populairst. Maar liefst 35 procent van de respondenten ontwikkelt een project voor HTC Vive, terwijl dit voor zowel Oculus Rift als Gear VR respectievelijk 13 procent is. Ook bleek uit het onderzoek dat 78 procent van alle vr-projecten games-gerelateerd zijn.

De Virtual Reality Developers Conference vindt dit jaar plaats van 21 tot 22 september in San Francisco.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou