De twee Age of Wonders games gelden, samen met Jazz Jackrabbit 2, als de twee beste games van Nederlandse bodem. De Age of Wonders behoort dan ook tot de top van het turn-based strategie genre. Eind juli brengt Triumph Studios een derde deel op de markt welke nog wel steeds gebruik maakt van de engine van Age of Wonders 2. Daarom dus ook geen 3 achter de naam maar Shadow Magic.

Age of Wonders: Shadow Magic biedt een nieuwe dimensie waarin compleet nieuwe rassen hun onderkomen hebben gevonden. Ook de landschappen zijn in deze paralelle wereld compleet anders, waardoor deze opvolger erg veel nieuwe dingen te bieden heeft. Als speler neem je het op tegen de gemene Phobius welke de ooit zo vredige Shadow World wil omtoveren tot een grimmige aangelegenheid.

Naast de nieuwe eenheden, volken en landschappen komt Shadow World ook met een feature waar de fans van de reeks al jaren naar snakken: een random map generator. Dit verlengt de speelduur aanzienlijk. Ook is de map-editor waarmee je zelf je, wellicht beter uitgebalanceerde, maps kan ontwikkelen nog steeds aanwezig.Age of Wonders: Shadow Magic zal op 27 juli in de winkels verschijnen. Fans van turn-based strategy houden beter de week erna vrij in hun agenda.