1C Publishing heeft met een productpagina op haar website het bestaan van de RPG Planet Alcatraz kenbaar gemaakt. Het spel zal in 2009 verschijnen voor de PC.

In de bijgaande tekst wordt in belabberd Engels duidelijk gemaakt waar het spel om draait. Planet Alcatraz is een planeet waar criminelen die tot levenslang veroordeeld zijn, naar verbannen worden. Op die planeet moet je een groepje bijeen zien te krijgen om daarmee de boel te saboteren.

Planet Alcatraz is een 3D RPG met een isometrisch camerapunt, maar kan ook beschreven worden als een "niet-lineaire adventure met veel schieten". Om het nog verwarrender te maken vervolgt de tekst: "Planet Alcatraz mixt verschillende genres, maar zit desondanks niet vast ertussen en lijkt een klassieke RPG te zijn gebaseerd op een speciaal ontwikkeld systeem." Een pagina verder is weer te lezen dat Planet Alcatraz anders is dan elk ander spel, maar zeker in de smaak zal vallen bij fans van Crusader: No Remorse, Fallout: Tactics en Knights of the Old Republic.

Nummertjes

Voor de liefhebbers van getallen is Planet Alcatraz als volgt te beschrijven: meer dan 100 wapens, 200 personages waarmee je kunt babbelen en 80 originele monsters, waaronder vliegende en giftige. Het plot is niet-lineair, de 3D-engine modern, het geluid en muziek origineel en het universum absoluut uniek.