De ontwikkelcyclus van Nexus: The Jupiter Incident, de nieuwe strategische ruimtegame van HD Interactive, ging niet bepaald zonder slag of stoot. Het spel kende ongeveer vijf verschillende titels en drie verschillende uitgevers, maar het lijkt erop dat het eindproduct er niet onder te lijden heeft gehad: integendeel zelfs!

Nexus ziet er beter uit dan ooit. Je zal een dertigal missies, verdeeld over zes campaigns, moeten volbrengen waarin je zal moeten vechten, beschermen, transporteren, bespioneren en onderzoeken. Je kunt de controle nemen over tien verschillende ruimteschepen, die je tot in de puntjes uit kunt rusten. Zes verschillende rassen aliens maken je het leven zuur, en elk van deze aliensoorten heeft zo zijn eigen tactieken die je moet zien te doorgronden.

De ontwikkelaar, het Hongaarse Mithis, heeft een prachtige 3D engine voor het spel in elkaar geknutseld en daarmee een compleet universum gecreeërd waarin elke planeet aan physics onderhevig is en daardoor in zijn baan blijft, niet omdat er vooraf een pad is vastgelegd. De ruimte is daarnaast de mooiste die je ooit in een game hebt mogen aanschouwen, iets wat de nieuwe screenshots benadrukken. We zullen helaas nog tot oktober moeten wachten eer we van Nexus kunnen genieten.