"I Did It Mum" klinkt misschien als een zin uit een horrorfilm, uitgesproken door een klein kind die in de deuropening staat met een bebloed mes in zijn linker hand en het hoofd van zijn vader in de rechter, maar het is toch echt een educatief spelletje voor peuters dat eind dit jaar naar de Nintendo DS moet komen. 505 Games heeft namelijk de Europese rechten van dit oorspronkelijk Japanse spelletje in huis weten te halen.

Er zullen twee aparte versies van "I Did it Mum" op de markt komen, eentje voor jongens en eentje voor meisjes, met elk een andere verzameling minigames. In de jongensversie komen thema's als auto's en treinen naar voren, terwijl de meisjes alvast kunnen wennen aan het werken in de keuken. Voor de ouders is er een optie om complimentjes voor hun kinderen in te spreken, die weer worden afgespeeld wanneer ze een succesvol spelletje gehaald hebben.

De crèche lijkt overbodig; je geef je kinderen "I Did it Mum" en ze zijn uren zoet. Het risico dat je kindjes bij thuiskomst met de pootjes omhoog liggen omdat ze zich in de stylus verslikt hebben, lijkt verwaarloosbaar. En wie weet staat het dood gewaande kind wel op, draait het zijn hoofd 180 graden en zegt het met een snerpende stem: "I Did it Mum".