In Every Street United wordt wekelijks gezocht naar de beste, nog niet ontdekte straatvoetballers. Hierbij worden acht landen bezocht: de Verenigde Staten, Engeland, Argentinië, Spanje, Brazilië, Ghana, Zuid-Korea en Nederland. Dit levert acht straatvoetballers op die het in de laatste aflevering tegen elkaar opnemen in twee teams van vier. 

De Fransman Thierry Henry en Nederlander Edgar Davids treden op als coaches van de verschillende straatvoetballers. Verder wordt in ieder aflevering ingegaan op de jeugd van de spelers en de gemeenschap waarin zij zijn opgegroeid. 

Halo en andere tv-series

Microsoft maakte ook over de andere shows in zijn aankomende televisieprogrammering meer details bekend. Zo komt de 'digitale feature' van Halo door executive producer Ridley Scott in november van dit jaar, al is nog niet bekend om wat het precies gaat. De Halo-televisieserie, waar ook regisseur Steven Spielberg bij betrokken is, heeft nog geen releaseperiode gekregen. 

Andere aankomende shows zijn Humans, Deadlands, Extraordinary Believers, Fearless, Gun Machine en Winterworld. Wanneer deze series precies van start gaan is nog niet bekend. Every Street United vangt in juni aan en loopt gedurende het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië.