Easter egg Red Dead Redemption 2 verwijst naar crunch-cultuur Rockstar | Gamer.nl

Easter egg Red Dead Redemption 2 verwijst naar crunch-cultuur Rockstar | Gamer.nl

In Red Dead Redemption 2 is een merkwaardig bericht te vinden die mogelijk verwijst naar de crunch-cultuur bij Rockstar. Medewerkers hebben in de catalogus vermoedelijk op subtiele wijze uitgehaald naar de werkomstandigheden bij het bedrijf.

In Red Dead Redemption 2 kunnen spelers in meerdere winkels producten aanschaffen. Onder deze producten bevinden zich ook handwapens. Bij één van de handwapens in het bijzonder staat een apart bericht in het catalogus ter toelichting van het betreffende wapen. Als men bij de Cattleman Revolver komt wordt de volgende beschrijving gegeven:

*"Het is gemaakt door vakkundige werkers die elke week en in het weekend onvermoeibare uren zwoegen voor weinig geld om jou de beste revolver te brengen die er momenteel bestaat. Het wapen is gemaakt in een fabriek die wij bezitten en beheren in Worcester, Ma ."*%NEWLINE%
Red Dead Redemption 2

Opvallend aan dit bericht is de locatie die wordt genoemd waar het wapen gemaakt is. Dit is namelijk een echt bestaande locatie in de Verenigde Staten. Worcester, Ma achusetts is vlakbij de stad Andover, Ma achusetts, waar de New England-studio van Rockstar gelokaliseerd is. In deze studio hebben honderden werknemers gewerkt aan Red Dead Redemption 2.

Alhoewel het niet bevestigd is, lijkt het aannemelijk dat het hier gaat om de crunch-cultuur van Rockstar. Afgelopen week ontving Rockstar nog veel kritiek nadat bekend werd dat tijdens de ontwikkeling van de game, medewerkers zeer lange werkweken draaiden om het op tijd af te kunnen maken.

Red Dead Redemption 2 is beschikbaar op de Xbox One en PS4.

Bron: Eurogamer

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou