EA wilde de zaak laten verwerpen, omdat er te weinig bewijzen zouden zijn. Rechter Elihu Berle is echter van mening dat Activision Blizzard zijn claim van voldoende onderbouwing heeft voorzien. De zaak zal vanaf 7 mei 2012 dienen voor een jury.  

Activision heeft Electronic Arts aangeklaagd en eist een schadevergoeding van vierhonderd miljoen dollar. De Call of Duty-uitgever beschuldigt EA ervan in juli 2009 illegaal contact gezocht te hebben met toenmalig Infinity Ward-bazen Jason West en Vince Zampella. Dit is volgens Activision oneerlijke concurrentie, inmenging en een schending van vertrouwen. 

Activision heeft naar eigen zeggen West en Zampella ontslagen toen het bedrijf ontdekte dat de twee Call of Duty-bedenkers verregaande contractbesprekingen hadden met concurrent EA. West en Zampella zeggen op hun beurt dat zij nog tientallen miljoenen dollars aan royalties tegoed hebben van Activision. Hiervoor hebben zij een aparte rechtszaak tegen hun voormalige werkgever aangespannen.

Respawn

West en Zampella hebben de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment opgericht en EA als uitgever aan zich gebonden. Toen de twee oprichters van Infinity Ward de laan uit werden gestuurd, is ongeveer de helft van alle werknemers van die studio ook opgestapt. Een groot deel van die mensen werkt inmiddels bij Respawn Entertainment. Het bedrijf heeft waarschijnlijk een first-person shooter in een sciencefictionsetting in ontwikkeling.