EA’s Ultimate Teams zijn per jaar 650 miljoen dollar waard | Gamer.nl

EA’s Ultimate Teams zijn per jaar 650 miljoen dollar waard | Gamer.nl

De Ultimate Teams van NHL, Madden en Fifa brengen ongeveer 650 miljoen dollar per jaar binnen. Dit laat Blake Jorgensen van Electronic Arts weten. 

Volgens Jorgensen zorgt de totale extra content die zij jaarlijks produceren voor een omzet van 1,3 miljard dollar. “Ongeveer de helft hiervan komt uit het Ultimate Team-gedeelte”, zegt Jorgensen. Dit bedrag komt bovenop de omzet van de originele titels waarvoor de Ultimate Teams zijn gemaakt. Vorig jaar vormde de omzet van de Ultimate Teams ongeveer een derde van EA’s totale jaaropbrengst.

Met Ultimate Team kunnen spelers zelf teams samenstellen van spelers uit alle competities. Het samengestelde team kan worden gebruikt in online en offline kampioenschappen. Spelers kunnen kaarten aanschaffen via de in-game valuta. Het is ook mogelijk extra kaarten te kopen door echt geld uit te geven.

Extra content in de vorm van onder andere een seizoenspas voor Star Wars Battlefront of map packs voor de Battlefield-serie maken onder andere deel uit van de extra content die Electronic Arts jaarlijks uitgeeft. De Ultimate Team-onderdelen van de eerdergenoemde titels staan volgens Jorgensen aan kop als het gaat om de opbrengst. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou