De omzet van Electronic Arts is in haar eerste fiscale kwartaal van het jaar, dat liep van april tot en met juni, gedaald met 20% tot 644 miljoen dollar (447,7 miljoen euro). Het verlies werd ruim verdubbeld tot 234 miljoen dollar (162,7 miljoen euro). Volgens de uitgever zijn deze cijfers te wijten aan uitgestelde inkomsten van digitale content en games met een online-component die pas aan het einde van het jaar meegerekend mogen worden.

Daarnaast werden de operationele kosten drastisch verlaagd van 239 miljoen dollar (166,2 miljoen euro) naar 25 miljoen dollar (17,4 miljoen euro) en waren The Sims 3 en EA Sports Active beiden succesvol, met respectievelijk 3,7 en 1,8 miljoen verkochte exemplaren.

Medal of Honor

Electronic Arts' CEO John Riccitiello hintte tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers ook naar een nieuw deel in de Medal of Honor-serie. "De volgende Medal of Honor komt, maar we zijn nog niet in de positie om over specifieke plannen te praten. We doen dit als de tijd rijp is", aldus Riccitiello. 

Het vorige deel in de reeks, Medal of Honor: Heroes 2, verscheen begin 2008 en werd redelijk positief ontvangen.