Nieuws
Battlefield 2042

EA ziet Battlefield meer dan ooit als een live service

Dankzij Battlefield 2042 en de aankomende mobiele game

Geschreven door Michel Musters op
Met de komst van Battlefield 2042 en een mobiele Battlefield-game, ziet uitgever Electronic Arts de franchise meer dan ooit als een live service.

Dat meldde ceo Andrew Wilson in een gesprek met investeerders. Hij werd gevraagd of EA om het jaar een Battlefield-game blijft uitbrengen, maar dat kon hij niet bevestigen noch ontkennen.

"Ik denk dat je Battlefield als een service moet zien - we gaan met de lancering van deze game revolutioneren en opnieuw uitvinden wat oorlogsvoering op epische schaal betekent in de context van gameplay. We hebben ook Battlefield Portal aangekondigd, wat leunt naar de door gebruikers gemaakte content en moet mensen voor een lange tijd bezighouden." Portal is een modus binnen Battlefield 2042 met maps uit oude Battlefield-game, waarin spelers hun eigen spelregels kunnen instellen.

Wilson noemde ook de modi All-Out Warfare en het nog niet onthulde Hazard Zone als redenen waarom gamers deze Battlefield-game voor een langere tijd dan normaal kunnen spelen. Daarbij laat hij weten dat Battlefield zich in andere markten gaan begeven dan voorheen, zoals op mobiel met free-to-play-elementen. Een mobiele Battlefield-game is al aangekondigd en moet volgend jaar verschijnen.

"Je moet begrijpen dat dit de fundering gaat vormen van wat wij zien als de toekomst van een live service rondom Battlefield. Na verloop van tijd maakt daar ook een mobiele lancering deel van uit, waar gratis componenten aan vastzitten die wat er van lancering tot lancering gebeurt gaan veranderen." Battlefield 2042 komt op 22 oktober uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

EA maakte vannacht zijn kwartaalcijfers van het kwartaal dat eindigde op 30 juni bekend. Het bedrijf liet weten dat de omzet van live service-games, zoals Apex Legends, is gestegen, terwijl de omzet van reguliere games is gedaald. EA boekte een netto inkomen van 204 miljoen dollar, een daling van 44 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf komt dat vooral door kosten die het heeft gemaakt door aankopen. Wel verwacht het bedrijf het komende kwartaal meer omzet dan verwacht te draaien.

Battlefield 2042

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekend Assassin's Creed-personage komt mogelijk naar Valhalla Embracer neemt Duke Nukem-maker 3D Realms over
0

Reacties op: EA ziet Battlefield meer dan ooit als een live service

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.